Випускниця Автошколи для людей з інвалідністю ОДУВ...

Випускниця Автошколи для людей з інвалідністю ОДУВС отримала посвідчення водія категорії В

news-photo

Слухачка Автошколи для людей з інвалідністю ОДУВС Катерина Піддубна успішно склала практичний іспит в територіальному сервісному центрі МВС та отримала посвідчення водія категорії В.

 

Катерина – переселенка з Донецька, яка з початком бойових дій на сході України переїхала до Одеси. Жінка пересувається на кріслі колісному вже майже 10 років.

 

 

«Я переконана, що у такий важкий для нашої країни час важливо вміти кермувати автомобілем, адже невідомо, де і коли людині знадобляться ці навички. Можливо саме вони у потрібний момент допоможуть врятувати чиєсь життя. Тож, я дуже вдячна за реалізацію цього проєкту й таку вкрай необхідну ініціативу Олени Зеленської «Без бар’єрів», – зазначає випускниця Автошколи.

 

Катерина розповідає, що найважчим було відчути габарити автомобіля: «Але я дуже вдячна нашим інструкторам, які спочатку зрозуміло і фахово пояснили теорію, а потім доступно розповіли, як кермувати автомобілем. Я завжди відчувала їхню підтримку, чуйне ставлення і це мені дуже допомагало».

 

 

Наразі в автошколі ОДУВС створені всі належні умови для теоретичного та практичного навчання: клас вивчення будови й експлуатації транспортних засобів і правил дорожнього руху та основ безпеки руху; майданчик для навчання з початкового керування транспортними засобами; інклюзивність будівлі та споруди; кімната для проживання осіб з інвалідністю; тимчасове укриття для осіб з інвалідністю; висококваліфіковані фахівці, які мають відповідні атестати; шість транспортних засобів (два із них – для осіб із інвалідністю).