В ОДУВС відбулася Міжнародна науково-практична кон...

В ОДУВС відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми кримінального аналізу»

news-photo

 

Сьогодні, 10 травня, в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми кримінального аналізу», яка об’єднала у плідній дискусії та обміну ідеями провідних експертів у галузі кримінального аналізу.

 

Під час конференції було розглянуто широкий спектр питань, пов'язаних з кримінальним аналізом, включаючи останні тенденції в області кримінальної статистики, методи дослідження злочинів, аналіз кримінальної поведінки та багато іншого. 

 

 

Ключовими напрямками роботи Міжнародної науково-практичної конференції стали питання інституційного становлення та формування стандартів кримінального аналізу в Україні, актуальні питання використання та нормативно-правового регулювання кримінального аналізу в правоохоронній діяльності, аналітична розвідка воєнних злочинів, практичні інструменти та алгоритми використання OSINT, розвиток стратегічної компоненти кримінального аналізу в Україні.

 

 

Експерти висловили свої думки та запропонували нові підходи до вирішення актуальних проблем, пов'язаних з кримінальними явищами. Крім того, учасники мали можливість представити свої дослідження та взяти участь у дискусіях з визначеними лідерами у цій галузі.

 

 

Відкрив конференцію ректор університету доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України Дмитро ШВЕЦЬ, який зазначив, що проблематика кримінального аналізу є надзвичайно важливою для майбутнього правоохоронних органів України. Очільник вишу відмітив, що всі учасники науково-практичної конференції мають унікальну можливість обговорити основні питання проблематики сучасного стану розвитку кримінального аналізу та виробити рекомендації, які сприятимуть покращенню роботи практичних підрозділів.

 

 

Далі зі вступним словом до присутніх звернувся директор Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Олександр ТАРАСЕНКО, який відмітив актуальність розвитку стратегій впровадження кримінального аналізу в освітній процес. 

 

 

З вітальними словами до учасників конференції звернулися: підполковник поліції Роман БУТКО – начальник Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України, який поділився практичним досвідом та напрацюваннями в аспектах практичного застосування кримінального аналізу; бригадний генерал Юрій ПЕТРІВ – начальник Південного регіонального управління  Державної прикордонної служби України, який акцентував увагу на практичних аспектах використання кримінального аналізу підрозділами Державної прикордонної служби; Михайло БОРОДКІН – начальник Південного міжрегіонального територіального управління АРМА, який поділився досвідом використання елементів кримінального аналізу в практичній діяльності.

 

 

Після відкриття конференції головний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії кримінологічних досліджень Державного науково-дослідного інституту МВС України доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Олександр КОРИСТІН презентував науковій спільності та працівникам правоохоронних структур монографію «Реалізація філософії «Intelligence-Led Policing» в системі кримінального аналізу Національної поліції України», до складу авторського колективу якої також входять співробітники університету. Перший друкований екземпляр монографії було подаровано університету. 

 

В роботі конференції взяли участь представники Консультативної місії ЄС, керівники управлінь та департаментів кримінального аналізу та кіберполіції Національної поліції, Державної прикордонної служби України, науковці та провідні практики в сфері кримінального аналізу, роботи з відкритими джерелами та OSINT.

 

За підсумками конференції була схвалена резолюція щодо основних напрямків та особливостей розвитку кримінального аналізу, у тому числі на сучасному періоді в умовах війни та у перспективі післявоєнного періоду.

 

Організатором міжнародної науково-практичної конференції є науково-дослідна лабораторія з проблемних питань кримінального аналізу Одеського державного університету внутрішніх справ. 

 

Результати конференції є підґрунтям для подальших наукових досліджень та практичної роботи, що сприятимуть подальшому розвитку сфери кримінального аналізу в Україні.

 

Ми вдячні всім, хто долучився до цієї події, і запрошуємо до подальшого співробітництва та обміну досвідом у майбутніх наукових заходах університету.