Тренінг «Сексуальне насильство під час конфлікту: ...

Тренінг «Сексуальне насильство під час конфлікту: надання комплексної допомоги постраждалим» для курсантів ОДУВС

news-photo

Сьогодні, 07 жовтня, для курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ представницею Одеської Коаліції 1325 Оленою РОТАРІ було проведено тренінг «Сексуальне насильство під час конфлікту: надання комплексної допомоги постраждалим»

 

Під час тренінгу курсанти мали змогу поспілкуватись з радницею з питань взаємодії поліції та громади КМЄС Джорджиною Магнуссен.

 

Тренінг «Сексуальне насильство під час конфлікту: надання комплексної допомоги постраждалим»

 

Тренінг «Сексуальне насильство під час конфлікту: надання комплексної допомоги постраждалим»

 

Тренінг відбувся за участі професорки кафедри адміністративної діяльності поліції, майора поліції, тренерки ГО «Ла-Страда Ураїна» Олени КОВАЛЬОВОЇ та помічниці ректора з гендерної політики Любові БЕРЕЗОВЕНКО.

 

Олена КОВАЛЬОВА акцентувала увагу присутніх на понятті СНПК, його форм, статистичних даних та сервісах надання допомоги постраждалим.

 

Професорка кафедри адміністративної діяльності поліції, майор поліції, тренерка ГО «Ла-Страда Ураїна» Олена КОВАЛЬОВА

 

Проєкт має на меті вдосконалити систему реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом / СНПК в Україні, забезпечити адресну підтримку постраждалим, а також на основі міжнародних стандартів і найкращих практик розробити та відпрацювати механізми взаємодії. Ініціатива спрямована на зміцнення передумов для більш ефективного функціонування системи реагування на СНПК, з акцентом на постраждалих та з урахуванням їх досвіду, потреб і перспектив.

 

Проєкт виконує Український Жіночий Фонд у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.