Бінарне практичне заняття з екстремальних умов дія...

Бінарне практичне заняття з екстремальних умов діяльності та особливості поведінки працівників поліції при забезпеченні масових заходів

news-photo

 

12 грудня 2023 року професором кафедри психології та педагогіки факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, кандидатом юридичних наук, доцентом Ольгою ПАСЬКО спільно із завідувачем відділення психологічного забезпечення Іриною ГОНЧАРУК проведено бінарне практичне заняття для курсантів 209 взводу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування з навчальної дисципліни «Професійно-психологічна підготовка поліцейського» в рамках вивчення теми: «Характеристика екстремальних умов діяльності та особливості поведінки працівників поліції при забезпеченні масових заходів».

 

 

Під час бінарного практичного заняття професор у зворотній комунікації із здобувачами вищої освіти тезисно розкрила питання щодо видів екстремальних ситуацій, критичних ситуацій, видів небезпек, і відповідно шляхам їх нейтралізації.

 

З метою формування психологічної готовності працівника поліції до дій у стресосогенних і психотравмуючих ситуаціях, завідувач відділення психологічного забезпечення Ірина ГОНЧАРУК під час заняття висвітлила особливості програми ментального здоров’я, яка ініційована Першою леді України Оленою Зеленською «Ти як?». Продемонструвала слайди із порадами щодо збереження ментального здоров’я, як запоруки професійного успіху. Провела ряд психологічних вправ, спрямованих на саморегуляцію негативних психічних станів та відновлення нервового напруження.

 

 

У процесі комунікації здобувачі вищої освіти самостійно знаходили ресурси відновлення ментального здоров’я та жваво обговорювали важливість звертати увагу на свій психічний стан, особливо в умовах війни.