Зустріч з представниками Консультативної місії Євр...

Зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні

news-photo

Продовжується плідна співпраця Одеського державного університету внутрішніх справ з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні.

Продовжується плідна співпраця Одеського державного університету внутрішніх справ з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні. Так, 14 серпня відбулась зустріч ректора університету полковника поліції Дмитра ШВЕЦЯ з наступними представниками European Union Advisory Mission (EUAM) Ukraine: Georgios POKAS, старшим радником з питань загальної правоохоронної діяльності; Heidi KOTAMAKI, радником/тренером з питань взаємодії поліції з громадою; Georgina MAGNUSSEN, радником/тренером з питань взаємодії поліції з громадою; Olga RADKEVICH, експертом з проведення тренінгів; Natalia ALTYNTSEVA, експертом з питань співпраці з правоохоронними органами; Yevheniia KOROTKA, спеціалістом зі зв’язків з громадськістю.   

   

Зустріч відбулась з нагоди передання наукових праць, опублікованих за сприяння КМЄС, зокрема: підручника «Запобігання та протидія домашньому насильству» та методичних рекомендацій «Діяльність поліцейських щодо запобігання та протидії домашньому насильству». Авторами наукових праць є представниці кафедри адміністративної діяльності поліції ОДУВС майор поліції Олена Ковальова, професор кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, доцент та Анастасія Берендєєва, професор кафедри, кандидат юридичних наук, доцент.

 

Підручник призначений для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» та 081 «Право», які вивчають навчальну дисципліну «Запобігання та протидія домашньому насильству», а також буде корисним для науково-педагогічного складу та здобувачів вищої освіти закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання (які здійснюють підготовку поліцейських), практичним працівників поліції (які здійснюють реагування на факти домашнього насильства), а також іншим суб’єктам запобігання та протидії домашньому насильству.  

Методичні рекомендації призначені для поліцейських мобільних груп реагування на факти вчинення домашнього  насильства.

 

Наприкінці зустрічі сторони конструктивно обговорили низку важливих питань та домовились про узгодження плану дій в рамках співпраці між Одеським державним університетом внутрішніх справ та European Union Advisory Mission (EUAM) Ukraine.