Зустріч з вихованцями Олександрівського закладу за...

Зустріч з вихованцями Олександрівського закладу загальної середньої освіти

news-photo

 

Протягом останніх двох років життя українців зазнало кардинальних змін, пов'язаних із загрозою життю та здоров'ю, небезпекою та стресом. Невизначеність, спонтанні перепони на шляху реалізації планів і задумів, необхідність обмеження бажань лякає багатьох, особливо дітей і підлітків. 

 

З метою поширення знань, уявлень щодо можливих ризиків і наслідків, загрози та небезпеки, за ініціативою дирекції Олександрівського закладу загальної середньої освіти Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області, працівниками і слухачами Одеського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Одеса) сумісно із поліцейським офіцером громади підполковником поліції Петром Кіцнаком був проведений захід для школярів 8-11 класів, який включав в себе ознайомлення із різновидом вибухонебезпечних предметів та ризиків, пов'язаних із ними, алгоритмом дій у разі їх виявлення. 

 

 

Також було проведено заняття із можливістю відпрацювання навичок надання першої медичної допомоги, опанування навичок зняття психоемоційної напруги, зниження рівня тривоги. Школярі охоче ділилися власними засобами самодопомоги і змінами, які відбулися в їх поведінці, світосприйнятті, реагуванні на події протягом останнього часу, отримуючи обґрунтовану відповідь та рекомендації психолога ОДУВС, практично відпрацьовуючи вправи, спрямовані на зниження внутрішньої напруги. 

 

 

Отримані знання стануть в нагоді не лише як безпекова складова, а й допоможуть в майбутньому, прислуховуючись до власних відчуттів, знаходити оптимальні шляхи вирішення проблемних ситуацій. Подібний захід сприяв популяризації нашого закладу освіти, що дало змогу провести профорієнтаційну роботу з учнями випускних класів, серед яких виявились бажаючі опанувати професію оперуповноваженого. 

 

 

Приємною несподіванкою був виступ агітаційної бригади протипожежної безпеки, на який було запрошено представників ОДУВС. Не зважаючи на тортури, наш незламний дух рухається вперед: ми вчимося, радіємо, плануємо і діємо!