Засідання студентського наукового гуртка «Сила пра...

Засідання студентського наукового гуртка «Сила права» за участі судді судової палати з розгляду кримінальних справ

news-photo

19 жовтня 2023 р. відбулося засідання студентського наукового гуртка «Сила права» (керівник – завідувач кафедри державно-правових дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент Сергій СКРИЛЬ).

 

 На засіданні з цікавою лекцією на тему «Кримінальна відповідальність за колабораційну діяльність» виступив доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики ОДУВС, суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Одеського апеляційного суду Юліан КРАВЕЦЬ.

 

Слухачі лекції

 

Доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики ОДУВС, суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Одеського апеляційного суду Юліан КРАВЕЦЬ.

 

На зустрічі зі студентами суддя акцентував увагу на особливостях дослідження та оцінці доказів у кримінальних провадженнях щодо колабораціонізму.  На прикладах із судової практики доповідач надав розгорнуту характеристику складу цього кримінального правопорушення.

 

Молоді науковці висловили думку, що колабораціонізм є одним із найнебезпечніших злочинів у складні часи відсічі агресії «російської популяції».

 

Також учасники засідання обговорили проблематику функціонування судової гілки влади в умовах воєнного стану.

 

Слухачі лекції