Заняття для психологів відділів соціально-виховної...

Заняття для психологів відділів соціально-виховної та психологічної роботи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів

news-photo

Проблематика агресивності та агресивної поведінки людини в умовах сьогодення є актуальною серед психологів, психіатрів, соціологів різних галузей через збільшення відчуття на собі впливу насильства та жорсткості.

В рамках підвищення професійної компетентності психологів 20 грудня 2023 року відбулось онлайн заняття для психологів відділів соціально-виховної та психологічної роботи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів південного регіону на тему: “Діагностика та корекція агресії в ув’язнених та засуджених”, яке провела завідувач відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення ОДУВС Ірина Гончарук.

 

 

 

В продовж заняття були розглянуті питання щодо основних чинників виникнення агресії, факторів, які стримують та стимулюють агресивні прояви з урахуванням специфіки професійної діяльності. Також достатньо продуктивно було відпрацьовано певні техніки та вправи, спрямовані на розпізнання та нейтралізацію поштовхів до прояву різних форм агресії, не зважаючи на формат проведення заняття.