Залучення працівників практичних підрозділів до ау...

Залучення працівників практичних підрозділів до аудиторних занять з оперативно-розшукової діяльності

news-photo

Сучасна правоохоронна діяльність, в умовах реформування сектору безпеки та державного управління, потребує оновлення концептуальних підходів до системи підготовки висококваліфікованих кадрів.

 

Трансформація сучасної правоохоронної системи обумовлює соціальний попит на правоохоронця нової формації, який володіє компетентностями, необхідними для вирішення складних спеціалізованих завдань та практичних проблем у сфері правоохоронної діяльності під час охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку. У зв’язку з цим новелізації потребують і підходи до організації освітнього процесу підготовки правоохоронців.

 

 

Однією з дієвих форм організації освітнього процесу є проведення бінарних занять за участі представників практичних підрозділів правоохоронних органів. Під час таких занять теоретичні знання майбутніх правоохоронців доповнюються практичною складовою, що є безумовно важливим для досягнення результатів навчання.

 

Чергове бінарне семінарське заняття з використанням дистанційних технологій для студентів 3-го курсу Навчально-наукового інституту права та безпеки ОДУВС з навчальної дисципліни «Оперативно-розшукова діяльність» було проведено професором кафедри ОРД кандидатом юридичних наук, професором Сергієм Албулом.

 

У заняття активну участь взяв начальник відділу Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області підполковник поліції Олександр Заснов.

 

Начальник відділу Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області підполковник поліції Олександр Заснов (зліва) та професор кафедри ОРД кандидат юридичних наук, професор Сергій Албул (зправа)

 

Під час заняття зі здобувачами було обговорені проблемні аспекти нормативно-правового регулювання оперативно-розшукової діяльності Національної поліції України, проаналізовані питання оперативно-розшукової протидії окремим видам кримінальних правопорушень.