Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична...

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання»

news-photo

З 04 по 10 грудня 2023 року проходила Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання», оголошена Українським інститутом книги.

 

На підтримку акції в університеті оголошено марафон «Читаємо-перемагаємо». Гасло цьогорічного Національного тижня читання — «Бути своїми»: важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни. Національний тиждень читання – гарна традиція в передріздвяний час об’єднуватися навколо читання, обговорювати прочитане, підтримувати українську книжку.

 

 

Вероніка Поліщук, студентка 1 курсу інституту права і безпеки: Роман Артемія Кірсанова та Сергія Дзюби «Заборонений» розповідає про життя Василя Стуса. У творі велику увагу приділено детальному опису життя поета як на волі, так і в концтаборі. Також у романі використано рядки зі Стусових поезій, які насичують текст духом самого поета. Однак роман мені показав не лише життя Стуса і його, безумовно, героїчний шлях, а але й універсальну історію боротьби людини із системою, або – системи проти людини. Я раджу прочитати цей твір кожному, адже в ньому розкривається життя людей, які боролися за незалежність та свободу слова.”

 

Юлія Шелегон, курсантка 3 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності: “Обрана мною книжка Майка Омера «Густіше за кров» занурила мене у захоплюючий світ таємниць і кримінальних інтриг. Тут присутня неймовірна напруга та нервова атмосфера, яка не відпускає читача до останньої сторінки. Ця книга привернула мою увагу, оскільки я з дитинства мріяла стати поліцейським, який не просто носить жетон та пістолет в кобурі, а насамперед є розумним, поміркованим та сміливим фахівцем своєї справи, що зможе ефективно боротися зі злочинцями і не допускати глобального поширення злочинності.”

 

 

Дар’я Стратулат, студентка 1 курсу інституту права і безпеки: “Ліна Костенко у своєму романі “Записки українською самашедшого” намагалася донести до людей своє бачення сучасного українського суспільства, його проблеми та суперечності. Прочитати роман варто, щоб краще зрозуміти сучасну Україну, її проблеми та виклики. Він може стати джерелом інсайтів та нових думок для читачів, а також спонукати до роздумів про те, як кожен з нас може вплинути на поліпшення ситуації в країні.”

 

Євген Білий, курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування: “Я рекомендую прочитати “Кайдашеву сім’ю” Івана Нечуй-Левицького тим, хто цікавиться життям селянського населення XIX століття та шукає глибокий аналіз соціокультурних аспектів того періоду. Повість не лише захопить вас своєю живописністю та гостротою викладу, але й допоможе зрозуміти складні взаємини та протиріччя селянського життя. Автор вдало поєднав гумор і трагедію, розкриваючи конфлікти та побутові нюанси життя “кайдашевої сім’ї”. Його вміння втілити живописні образи персонажів та застосування народної мови роблять це твір неповторним і цінним для української літератури.”

 

Ірина Кобелько, студентка 1 курсу інституту права і безпеки: “Поезія Ліни Костенко мене вразила своєрідним стилем та глибоким сенсом. Письменниця закликає нас не мовчати у важливі моменти, адже мовчання може мати серйозні наслідки для суспільства та кожного індивіда. Цікавість творчості Ліни Василівни полягає в тому, що їй вдається поєднати високий художній стиль з глибоким підтекстом.”

 

Віктор Фенін, курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування: “Кобзар – це подорож у світ поетичної майстерності і глибокої патріотичної душі Тараса Шевченка. Його сторінки наповнені відданістю, боротьбою за справедливість і гострим відчуттям краси. Читання викликає хвилювання, розчулення та гордість за українську історію. Ця книга – ключ до розуміння національної ідентичності та безцінний досвід для кожного, хто бажає поглибити зв’язок із культурою та дорости в патріота.”