Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична...

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”) впевнено крокує в Одеській області

news-photo

2 березня 2024 на базі ГО “Федерація легкої атлетики м. Чорноморська” утворено перший в Україні осередок напряму гри “Джура – Поліцейський” – курінь імені Дмитра Попова, полеглого захисника України, який мешкав у Чорноморську.

 

Урочисте відкриття куреня відбулось у спортивній залі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Чорноморської міської ради. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання дитячо-юнацького військово-патріотичного виховання» Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”) є системною формою національно-патріотичного виховання дітей та молоді, важливим засобом громадянської освіти, формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів та індикаторів ефективності Стратегії утвердження української національної і громадянської ідентичності на період до 2030 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2025 роках.

 

 

Відповідно до постанови КМУ від 17 жовтня 2018 року № 845 пункту 4 визначено основні завдання Гри, серед яких: виховання дітей та молоді в дусі відданості принципам державної незалежності і соборності Україні та Українському народу через плекання національних військово-патріотичних історичних традицій та створення умов для дієвого плекання українських суспільно-державницьких цінностей: національної самосвідомості, ідентичності, самобутності, волі, соборності та гідності Українського народу; здобуття молоддю первинних загальновійськових і спеціальних компетентностей, у тому числі за окремими напрямами: “Джура-Оборонець”, “Джура-Десантник”, “Джура-Прикордонник”, “Джура-Гвардієць”, “Джура-Поліцейський” тощо, необхідних для відстоювання державної незалежності та територіальної цілісності України, захисту державного кордону, підтримання безпеки та правопорядку в країні.

 

Зустріч відбулась за сприяння керівництва університету, за організацією фахівців відділення соціально-гуманітарної роботи відділу кадрового забезпечення та представників ГО “Федерація легкої атлетики міста Чорноморська” із долученням багатьох почесних гостей, вихованців куреня та їх батьків.

 

Першим кроком до набуття унікальної символіки куреня став Державний прапор України, підписаний всіма почесними гостями заходу.

 

 

Утворення Одеським державним університетом внутрішніх справ системи куренів “Джура – Поліцейський” – первинних ланок гри, осередків з національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання дітей і молоді стане потужним ресурсом у виховання дітей та молоді Одещини.

 

Слава Україні! Далі буде!