ВПЕРШЕ НА ОДЕЩИНІ ОСОБА З ІНВАЛІДНІСТЮ ОТРИМАЛА ПО...

ВПЕРШЕ НА ОДЕЩИНІ ОСОБА З ІНВАЛІДНІСТЮ ОТРИМАЛА ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ КАТЕГОРІЇ «В»

news-photo

 

5 березня випускниця Автошколи для осіб з інвалідністю Одеського державного університету внутрішніх справ Надія Лєнц успішно склала іспит та отримала посвідчення водія категорії «В» в Територіальному сервісному центрі МВС. Про це вона мріяла майже 10 років.

 

Надія Лєнц є головою Одеського регіонального осередку ГО «Всеукраїнська організація Союз організацій осіб з інвалідністю України» та головою ГО «Балтська організація осіб з інвалідністю». За визначні заслуги в громадській діяльності вона нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

 

 

Надія розповідає, що вирішила навчитися кермувати автомобілем, тому що це була її давнішня мрія. «На сьогодні я дуже рада, що і наша область приєдналася до програми «Без бар’єрів» і люди з інвалідністю можуть опанувати навички керування автомобілем і отримати посвідчення водія», – говорить випускниця Автошколи.

 

“В Автошколі ОДУВС 4 тижні я вивчала теорію і більше місяця проходили практичні заняття на спеціально обладнаному автомобілі. Дуже зручно те, що на період навчання слухачам Автошколи надають кімнату для проживання, облаштовану всім необхідним для осіб з інвалідністю. Відтепер я зможу вільно їздити по районах нашої Одещини і продовжити активно займатися громадською діяльністю”, – ділиться враженнями Надія Лєнц.

 

 

Проєкт МВС України «Автошколи для осіб з інвалідністю» реалізовує загальнодержавну ініціативу першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».