Виявлення потреб роботодавців - вимога часу для як...

Виявлення потреб роботодавців - вимога часу для якісної підготовки юристів

news-photo

 

Здобувачі відділення підготовки студентів денної форми навчання на чолі із Іриною РИЖЕНКО, заступником директора інституту права та безпеки Одеського державного університету внутрішніх справ, взяли участь у III Odesa Legal Business Forum, організованому Асоціацією правників України в м. Одесі.

 

До форуму приєдналися понад 70 учасників – керівники юридичних фірм, судді, представники державних органів, практикуючі адвокати та юристи, державні та приватні виконавці, науково-педагогічні працівники. 

 

 

З привітальними словами до учасників форуму звернулися: т.в.о. голови Ради адвокатів Одеської області Олена ДЖАБУРІЯ, голова відділення Асоціації правників України в Одеській області Діана ЯКОВЛЕВА, член правління Асоціації правників України, Віце-президент Української академії медіації Світлана СЄРГЄЄВА. 

 

 

Доповідачами виступили Оксана РУСЕЦЬКА, Голова Асоціації приватних виконавців України, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області; Олександр БОНДАРЧУК, Голова Національної асоціації арбітражних керуючих України; Олена КИРИЛЮК, перша віцепрезидентка Нотаріальної палати; Костянтин ЖУРАВЕЛЬ, керівник спілки «Об'єднання організацій роботодавців Одеської області»; Андрій БОЙКО, експерт з реформування юридичної освіти та інші. 

 

На порядку денному форуму розглядалися найбільш актуальні питання розвитку ринку юридичних послуг, експерти ділилися практиками успішного ведення бізнесу саме в Одеському регіоні, вимогами до підбору кадрового складу юридичних компаній, обговорювалися практичні питання діяльності адвокатів під час дії воєнного стану, а також інші важливі аспекти ринку юридичних послуг: дотримання ESG принципів (екологія/соціальна політика/корпоративне управління); етика та професійна етика; проблемні питання приватно-державного партнерства; чи існують рецепти успіху в умовах викликів воєнного часу; лідерство в умовах викликів: у що вкладати ресурси; еволюція юридичного партнерства, розглядалися практичні кейси впровадження автоматизованих систем у юридичних компаніях та ін. 

 

Крім того, в рамках форуму окреме питання було присвячене стану та перспективам реформування юридичної освіти. Для студентів – це була чудова можливість доторкнутися до реалій юридичного середовища та отримати корисні знайомства з майбутніми роботодавцями. 

 

На сьогодні Одеський державний університет внутрішніх справ є одним з лідерів на Півдні України з підготовки юристів в правоохоронній сфері, тож вивчення потреб ринку праці з юридичних послуг науково-педагогічним складом допоможе в підготовці конкурентоспроможного випускника та удосконаленні практико-орієнтованого навчання, запровадженого у закладі вищої освіти. 

 

Дякуємо за запрошення взяти участь у форумі голові відділення Асоціації правників України в Одеській області Діані ЯКОВЛЕВІЙ, керівнику практики кримінального права в ЮК «AS Legal», випускниці Одеського державного університету внутрішніх справ (2013 року) за співпрацю та постійну близьку й плідну взаємодію!