Виставка до Дня Героїв України...

Виставка до Дня Героїв України

news-photo

У читальному залі бібліотеки ОЦППП «Академія поліції» Одеського державного університету внутрішніх справ презентовано виставку-пам’ять «Герої нескореної країни», приурочену до Дня Героїв України.

 

23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі.

 

День Героїв заснований в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН). Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський, 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

 

Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – незалежності, розквіту і слави української самостійної соборної держави. 

 

В цей день небайдужі та вдячні нащадки вивішують національні прапори для вшанування пам’яті борців за свободу кожного українця, за кращу долю та волю України і з повагою та почуттям власної гідності промовляють: «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! СЛАВА УКРАЇНІ!».

 

Сьогодні це день всіх захисників України від російської орди.

 

Щира вдячність та шана українським Героям. Хай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир і злагода.

 

Запрошуємо вас, шановні користувачі, завітати  до читального залу бібліотеки та познайомитися з матеріалами, представленими на виставці.