В університеті пройшов захід до Європейського дня ...

В університеті пройшов захід до Європейського дня мов

news-photo

За ініціативи Ради Європи щорічно з 2001 року 26 вересня відзначається Європейський день мов – спільно з Європейською Комісією.

Визначеними цілями Європейського дня мов є: підвищити обізнаність про важливість вивчення мов з метою підвищення багатомовності та міжкультурного взаєморозуміння; сприяти багатому мовному та культурному різноманіттю Європи; заохочувати вивчення мов у школі та поза нею впродовж життя.

До цієї дати кафедра мовної підготовки провела розширене засідання наукових гуртків з української мови (керівник гуртка «Джерело» Євгенія Тягнирядно) та англійської мови “Fascinating English” (керівник гуртка Катерина Драпалюк) за темою «Єдність у різноманітті».

 

У засіданні взяли участь гуртківці з Національної академії внутрішніх справ. Захід проходив українською та англійською мовами.

Цікаві доповіді були про історії європейських мов, які супроводжувалися презентаціями. Здобувачі виявили зацікавленість, відповідаючи на запитання вікторини, виконуючи пісні українською та англійською мовами. Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері.