В ОДУВС відбувся регіональний круглий стіл з питан...

В ОДУВС відбувся регіональний круглий стіл з питань визначення корупційних ризиків у діяльності МВС

news-photo

 

Сьогодні, 26 березня, в ОДУВС, на виконання Антикорупційної програми МВС на 2023-2025 роки, проведено регіональний круглий стіл за темою: «Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС, шляхів запобігання і протидії корупції в умовах воєнного стану та у період післявоєнного відновлення України».

 

До роботи круглого столу в онлайн-режимі були залучені заклади вищої освіти, що належать до сфери управління МВС, а також відокремлені структурні підрозділи ГСЦ МВС, ДУ ТМО МВС, МРЦ МВС та науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, Національної гвардії України, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України.

 

 

Відкрив науково-практичний захід проректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор полковник поліції Максим Корнієнко, який подякував всім учасникам за можливість взяти участь в обговоренні та побажав учасникам і всім присутнім плідної роботи, активного обміну досвідом та думками.

 

 

Заступник начальника Управління запобігання корупції МВС – начальник відділу управління корупційними ризиками та методичного забезпечення Сергій Яременко також привітав учасників регіонального круглого столу та зазначив, що предметне обговорення проблемних питань корупційних ризиків у діяльності МВС в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення України сприятиме не тільки реалізації засад державної антикорупційної політики, а й допоможе удосконалити систему запобігання та протидії корупції в системі МВС.

 

 

Учасникам круглого столу було представлено виступ координаторки Програми «НАТО – Україна» з виховання доброчесності Марини Когут, яка ознайомила присутніх з деякими питаннями реалізації Програми з виховання доброчесності в системі МВС України та розповіла про подальші перспективи співпраці.

 

 

Щодо деяких особливостей застосування антикорупційного законодавства в умовах воєнного стану та корупційних ризиків в ході проведення спеціальних перевірок виступив начальник відділу запобігання корупції Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Дмитро Вербицький.

 

 

Начальник Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області кандидат юридичних наук Олена Погребняк розповіла учасникам круглого столу про практику мінімізації корупційних ризиків при наданні адмінпослуг.

 

 

Експертка з антикорупції Центру політико-правових реформ кандидат юридичних наук Ольга Піскунова детально проаналізувала ідентифіковані корупційні ризики в Антикорупційній програмі МВС та надала рекомендації щодо їх усунення.

 

 

Заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Олександр Гурін розповів про шляхи мінімізації корупційних ризиків в системі МВС та про особливості перевірки на доброчесність в органах прокуратури.

 

 

Щодо необхідності інтеграції антикорупційної діяльності у всі сфери управління та необхідності залучення працівників до формування доброчесного середовища розповіла проєктна менеджерка громадської організації «Фундація інституційного розвитку» Анна Федоренко.

 

Юрист-аналітик громадської організації «Інститут законодавчих ідей» Даніїл Фуксман звернув увагу учасників заходу на проблемні питання, шляхи реформування та вдосконалення роботи Національної поліції в Україні.

 

 

З презентацією щодо використання OSINT у сфері розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, учасників заходу ознайомив старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу Одеського державного університету внутрішніх справ Ігор Биков.

 

 

Підсумки круглого столу підвів начальник Управління запобігання корупції МВС – начальник відділу управління корупційними ризиками та методичного забезпечення Сергій Яременко, який відмітив високий рівень проведення заходу та актуальність розглянутих питань, зазначивши про важливість надання пропозицій та рекомендацій щодо основних напрямків роботи круглого столу, які обов’язково знайдуть відображення у діяльності МВС України та змінах до чинного законодавства.