В ОДУВС презентували книгу "Гвардія наступу. Самов...

В ОДУВС презентували книгу "Гвардія наступу. Самовидець" (ВІДЕО)

news-photo

Книгу про Героїв "Гвардія наступу. Самовидець" презентовано сьогодні колективу Одеського державного університету внутрішніх справ.

 

Захід було розпочато акапельним виконанням Державного Гімну України всіма присутніми у залі та вшануванням хвилиною мовчання світлої пам'яті загиблих захисників, військових, поліцейських, цивільних та невинних українських дітей. 

 

 

На потужну патріотичну зустріч завітали автор книги Тимур Нагалевський, військові Богдан Назаренко, Денис Соколов та представник ДОНС МВС України Наталія Казакова. Також на захід було запрошено наших постійних партнерів у напрямі виховання молоді регіону - представників ГО "Ветеранс Хаб Одеса" та голову ГО "Серця матерів Одещини" Світлану Кирилову, мати загиблого захисника України. 

 

 

Слід зазначити, що ідея художньої книги про Гвардію наступу належить Міністрові внутрішніх справ України Ігорю Клименку. Проєкт реалізовано в рамках старту рекрутингової кампанії до штурмових бригад в системі МВС – Національній гвардії, Національній поліції та Державній прикордонній службі, яка стартувала в лютому минулого року. Ці бригади отримали спільну назву Гвардія наступу. Всеукраїнський тур з презентації книги організовано Департаментом комунікації МВС України за сприяння Департаменту освіти, науки та спорту.

 

 

Захід відбувся "на одному подиху"! Сьогодні курсантсько-студентська молодь та працівники університету дізнались, як автор писав книгу, що вражало і запам'ятовувалось під час письменницької роботи, обговорювали головну мету і місію книги "Гвардія наступу. Самовидець". 

 

 

«Головна ідея книги полягає в твердженні, що історія в цій війні - це зброя. Ми розуміємо, що найдорожче, що в нас є, це наша країна, це український народ, наша історія, ідентичність, це те, що нас мотивує захищати нашу країну, наші родини», - зазначив автор книги Тимур Нагалевський.

 

 

Почесні гості та курсантська молодь поділились творчими виступами - лунали авторські вірші військового Богдана Назаренка та курсанта ОДУВС Андрія Бондаренка.  

 

 

Надихаємось тим, що в українській сучасній літературі з'являються твори, що відображають справжність почуттів і глибину мотивації наших захисників - наших Героїв!