В ОДУВС обговорили дотримання прав і свобод людини...

В ОДУВС обговорили дотримання прав і свобод людини Національною поліцією України в умовах глобальних викликів сьогодення

news-photo

 

27 жовтня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась всеукраїнська науково-практична конференція «Дотримання прав і свобод людини Національною поліцією України в умовах глобальних викликів сьогодення». Під час проведення конференції були обговорені теоретичні та практичні проблеми дотримання прав і свобод людини в умовах глобальних викликів сучасності.

 

Учасники конференції

 

З вітальними словами виступили проректор Одеського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Максим Корнієнко, заступник начальника управління організації наукової діяльності та інновацій Департаменту освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ України, доктор філософії в галузі права, майор поліції Максим Романов, представник Уповноваженого з інформаційних прав Юлія Деркаченко, заступник начальника управління – начальник відділу моніторингу питань гендерної рівності та недискримінації Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України, кандидат юридичних наук, полковник поліції Ірина Залялова, начальник управління головної інспекції та дотримання прав людини ГУНП в Одеській області полковник поліції Віталій Капуляк.

 

 

Робота конференції відбувалась в рамках трьох дискусійних платформ:

– інноваційні підходи до забезпечення дотримання прав людини Національною поліцією України;

– забезпечення та захист прав і свобод вразливих груп населення;

– міжнародні стандарти та міжнародна допомога для забезпечення дотримання прав людини в діяльності поліції в умовах воєнного стану і поствоєнний період.

 

 

Після кожної платформи лунали палкі дискусії, на яких присутні учасники, зокрема, здобувачі вищої освіти та аспіранти мали можливість задати питання спікерам.

 

Також хочеться відмітити, що на конференції були особисто присутні практичні працівники з різних регіонів України, навіть Донеччини, а також  адвокати, представники громадських організацій, експерти Ради Європи, тощо.

 

 

За результатами обговорень були сформовані рекомендації та пропозиції, які склали основу резолюції за підсумками конференції.