В ОДУВС обговорили актуальні проблеми вдосконаленн...

В ОДУВС обговорили актуальні проблеми вдосконалення системи вивчення англійської мови в ЗВО МВС

news-photo

25 квітня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми вдосконалення системи вивчення англійської мови в закладах вищої освіти МВС».

 

Сьогодні трансформація статусу англійської мови в Україні – це необхідність і стратегічний крок до повноцінного членства нашої країни в ЄС та наближення перемоги, адже знання англійської мови – ключова компетенція в умовах глобалізаційних змін. Тому мету проведення конференції – обмін актуальними думками та позитивним педагогічним досвідом щодо іншомовної підготовки здобувачів освіти – зумовили виклики, що стоять перед державою та відомчою системою освіти і науки МВС. 

 

 

Ураховуючи це, робота конференції проходила за такими напрямами: стан вивчення та використання англійської мови у закладах вищої освіти в Україні; іншомовна компетентність правоохоронців України в умовах євроінтеграції; комунікативні технології в навчальній та службовій діяльності поліцейських; міжнародне партнерство в підготовці кадрів для сектора безпеки і оборони. 

 

 

До наукової дискусії долучилися науково-педагогічні працівники провідних закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони. 

 

За результатами обговорення доповідей учасники конференції ухвалили резолюцію, у якій, зокрема, сформульовано пропозиції щодо розвитку спільної наукової та освітньої діяльності закладів вищої освіти МВС, розширення взаємодії у сфері розвитку та впровадження в освітній процес інноваційних технологій викладання англійської мови, посилення зв’язку відомчої освіти та правоохоронної практики з науковими дослідженнями в галузі мовної підготовки.

 

 

Учасники конференції висловили щиру вдячність керівництву Одеського державного університету внутрішніх справ за надану можливість проведення наукового заходу та сподівання на подальшу співпрацю.