Участь представниці ОДУВС у семінарі «Елементарне ...

Участь представниці ОДУВС у семінарі «Елементарне співробітництво: складники для проєктів КА2»

news-photo

 

Однією із важливих складових діяльності Одеського державного університету внутрішніх справ є напрямок міжнародного співробітництва та реалізація міжнародної академічної мобільності. Міжнародна співпраця та участь представників університету у тренінгах, вебінарах та семінарах є важливим елементом академічного розвитку і сприяє обміну знаннями, культурною різноманітністю та науковими досягненнями між різними країнами.

 

Так, з 24 червня до 3 липня представниця Одеського державного університету внутрішніх справ Яна Пренько відвідала семінар «Елементарне співробітництво: складники для проєктів КА2», який проходив в с. Ізвоаре, Республіка Румунія. Цей вид академічної мобільності співфінансується програмою Erasmus+ Європейського Союзу. 

 

 

Мета семінару: надати можливість 20 молодим працівникам, тренерам, молодіжним лідерам, проєктним менеджерам та співробітникам обмінятися ідеями, кращими практиками та місцевими реаліями з метою налагодження зв'язків та побудови професійних відносин у сфері молодіжної роботи; поглибити розуміння учасниками відповідної політики ЄС та програми Еразмус КА2, включаючи мозковий штурм, планування та розробку проєктів, які відповідають молодіжній меті ЄС; створити канали та групи підтримки для постійного зворотного зв'язку та вдосконалення молодіжних проєктних заявок.

 

 

Під час зустрічі було акцентовано увагу на співпраці у науковій діяльності, зокрема, залученні сторін до міжнародних конференцій, круглих столів, лекцій, тренінгів, семінарів, а також реалізації міжнародної академічної мобільності.

 

 

В рамках візиту Яна Пренько мала змогу ознайомитися з деталями створення, написання та подачі аплікаційної форми майбутніх проєктів у програмі Erasmus+. 

 

 

Участь у міжнародному семінарі для організаційного персоналу «Елементарне співробітництво: складники для проєктів КА2» безперечно стало цінним джерелом досвіду з питань інтернаціоналізації вищої освіти, напрямів її здійснення, способів та форм роботи закладу вищої освіти в напрямку інтернаціоналізації. Приклади позитивного досвіду  дають глибше розуміння цього процесу, його важливості для успішної життєдіяльності та розвитку закладу вищої освіти, зокрема Одеського державного університету внутрішніх справ.