Участь представників приймальної комісії ОДУВС в р...

Участь представників приймальної комісії ОДУВС в робочій нараді з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

news-photo

 

Відповідальний секретар приймальної комісії майор поліції Людмила Панасенко та заступник відповідального секретаря приймальної комісії, керівник освітніх центрів «Крим-Україна», «Донбас-Україна» Оксана Юрочко взяли участь в робочій нараді з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем, представниками Міністерства освіти і науки України та з уповноваженими особами, які відповідальні за діяльність освітніх центрів «Крим-Україна», «Донбас-Україна».

 

Під час зустрічі Дмитро Лубінець наголосив, що в умовах війни, доступ до освіти учнів та студентів значно ускладнений. Відсутність доступу до якісної освіти, відсутність доступу до нормальних умов навчання та обмежений доступ до інформаційних ресурсів – лише декілька з проблем, з якими стикаються учні та студенти на тимчасово окупованих територіях.

 

Омбудсмен України також підкреслив, що багато шкіл та університетів зазнали пошкоджень через військові дії та знаходяться в непридатному стані. Як наслідок, абітурієнти мають обмежені можливості щодо складання вступних іспитів та подачі оригіналів документів до закладів вищої освіти. Натомість умови вступу, які існують зараз, не спрощують ситуацію та вимагають надзвичайних зусиль, витрат часу та коштів. Також зауважив на необхідністі активної роботи над просуванням освітніх ініціатив та озвучив ключові етапи організації моніторингових візитів діяльності освітніх центрів.

 

 

З керівниками освітніх центрів «Крим-Україна», «Донбас-Україна» під час заходу поспілкувалася представниця Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України Ольга Алтуніна, яка відповіла на всі поставлені запитання та зкоординувала учасників на подальшу співпрацю.