Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні...

Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні

news-photo

Тижні безпеки дорожнього руху в Україні, що проходять двічі на рік, є однією із найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні.

 

У цей Тиждень безпеки дорожнього руху акцентується увага суспільства на проблемах дорожньо-транспортного травматизму, що залишається важливим завданням для підвищення обізнаності громадськості. За даними ВООЗ, дорожньо-транспортний травматизм є однією з головних глобальних проблем у сфері охорони здоров’я, призводячи щодня до тисяч травм та каліцтв.

 

Статистика свідчить, що річні втрати в Україні від дорожньо-транспортних пригод становлять понад 3 тисячі загиблих та понад 30 тисяч травмованих осіб. Основні фактори аварій із трагічними наслідками включають перевищення швидкості, порушення правил маневрування, недотримання правил на перехрестях та пішохідних переходах, а також недостатня дистанція.

 

Протягом Тижня міжнародний благодійний фонд “Допомоги постраждалим внаслідок ДТП” проводить інформаційну кампанію, спрямовану на поширення усвідомлення серед дітей і дорослих важливості дотримання правил дорожнього руху та збереження людських життів.

 

Спеціально створені соціальні відеоролики “Безпечна країна очима дітей”, представлені на Всеукраїнському конкурсі “Безпечна країна”, розглядають аспекти безпечної поведінки на дорогах, користування транспортом та необхідність використання світловідбиваючих елементів у темний час доби.

 

Відеороботи доступні для перегляду за цим посиланням.