Цикл занять, спрямованих на опанування навичок сам...

Цикл занять, спрямованих на опанування навичок самодопомоги та психологічної підтримки, для курсантів ОДУВС

news-photo

В умовах сьогодення піклування про стан свого психічного благополуччя – це відповідальність кожної особистості.

 

Саме з метою імплементації навичок піклування про своє ментальне здоров’я в ОДУВС запроваджено проведення циклу занять, спрямованих на опанування навичок самодопомоги та психологічної підтримки.

 

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності

 

В атмосфері вільного та комфортного спілкування курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності разом із завідувачем ВПЗ ВКЗ Гончарук Іриною усвідомлюють необхідність змін підходу та ставлення не лише до свого психоемоційного стану, а й поповнення абетки самодопомоги дієвими рекомендаціями і порадами зняття внутрішньої напруги, особливостями піклування про ментальне та фізичне здоров’я в умовах війни, які розміщені на платформі Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”.

 

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності

 

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності

 

Завідувач ВПЗ ВКЗ Гончарук Ірина

 

Протягом зустрічі курсанти ділилися власним досвідом успішного подолання стресових ситуацій та обговорювали хибні способи зняття психоемоційної напруги та зниження рівня тривожності, з’ясувавши, чому саме вони не працюють. Дані зустрічі є корисними і актуальними, адже саме усвідомлене сприйняття інформації – є запорукою успішності набуття навичок піклування про ментальне здоров’я.

 

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров’я України. Всесвітня організація охорони  здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті міністрів України.