Тренери ГО «Асоціації саперів України» провели нав...

Тренери ГО «Асоціації саперів України» провели навчальні сесії для курсантів та студентів ОДУВС

news-photo

Актуальний аспект навчання студентів та курсантів у сучасному контексті - це проведення занять та отримання знань з профілактики ризиків, пов'язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами.

 

На завершальних навчальних сесіях, які проходили в ОДУВС, представники ГО «Асоціації саперів України»  Наталія Вібла та Владислав Заболотний ознайомили студентів Інституту права та безпеки з реалізацією проєкту «Розбудова потенціалу в Україні, включаючи нетехнічне обстеження та запобігання ризикам від вибухонебезпечних предметів».

 

 

Здобувачі вищої освіти отримали детальну інформацію щодо протипіхотних та протитранспортних мін (методів їх ідентифікації); різновидів загроз (боєприпаси, що не вибухнули; залишені боєприпаси: підривники; міни-пастки; саморобні вибухові пристрої);  впливу мін та вибухонебезпечних предметів, а також попереджувальних знаків.

 

 

Впродовж тижня тренерами було проведено 12 сесій зі здобувачами вищої освіти, в ході яких кожному учаснику було презентовано блокноти та вкладки-пам'ятки з важливою інформацією.