Тематично-книжкова виставка до Дня козацтва...

Тематично-книжкова виставка до Дня козацтва

news-photo

 

«Сини твоєї Батьківщини,

 

В них сила духу непоборна!

 

Козацтво – слава України,

 

Це гордість наша всенародна!»

 

Щороку в жовтні наша країна відзначає День українського козацтва.

 

З метою виховання патріотизму та почуття любові до  минулого України, прилучення до знань історії українського козацтва та відродження традицій козацтва,  напередодні Дня Українського козацтва в читальному залі бібліотеки ОЦППП «Академія поліції» ОДУВС представлена тематично- книжкова виставка «Ми –  козаки, ми – гордість України», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.

 

В історії українського народу особливе місце посідає козацтво – гордість, сила та опора протягом багатьох століть.

 

Козацтво – носій гетьманського коду предків, це непереможний  і незламний дух Б. Хмельницького, І. Сірка, П. Сагайдачного.

 

Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має  козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

 

Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури.

 

Період Козаччини – надзвичайно важлива сторінка нашої історії. Головною місією козаків був захист земель від нападу кримських татар, охорона торгових шляхів і захист кордонів держави.

 

Українці пишаються культурною спадщиною козаків та їх боротьбою за нашу національну ідею. Ідея козацтва жива і донині. У кожному з нас тече кров наших предків – вільних і незалежних козаків. Саме дух козацтва покоління за поколінням виховує у наших земляків патріотизм, національну свідомість, почуття гордості.

 

Відвідувачі бібліотеки можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись  у неймовірну атмосферу славних   героїчних часів козацької доби.

 

Сподіваємося, що запропоновані видання не залишать байдужими тих, хто хоче збагатити знання з історії українського козацтва, оскільки відродження козацтва стало невід’ємною частиною розвитку незалежної України.

 

Козацька пісня в серці лине,
Хоч вже давно пройшли віки,
Ви зберегли нам Україну,
Навіки славні козаки!

 

Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до нашого читального залу!