Тематичний концерт «ГОЛОС СВІДОМОЇ НАЦІЇ» до Міжна...

Тематичний концерт «ГОЛОС СВІДОМОЇ НАЦІЇ» до Міжнародного Дня прав людини

news-photo

11 грудня для курсантів Херсонського факультету ОДУВС був проведений тематичний концерт «ГОЛОС СВІДОМОЇ НАЦІЇ» до Міжнародного Дня прав людини.

 

Заходи розпочалися із спільного виконання Державного Гімну України присутніми гостями та курсантами Херсонського факультету  ОДУВС.

 

Участь у події прийняли творчі працівники Одеського обласного центру української культури, а також співаки, поети і барди з Одеської області. Вони обговорювали теми гідності, свободи, самоповаги та виконували сучасні українські пісні.

 

 

Під час проведення заходу курсантам розповідалося про особисті права лю­дини та обов’язки. Зверталося увагу на те, що безумовно, кожний із нас має зна­ти, на що має право і що зобов’язані виконувати. Українці вмирають у війні з російським агресором, потрапляють в полон, але не припиняють боротися! І саме Пам’яті всіх загиблих українців, що загинули у зв’язку з порушенням головної загальнолюдської норми – права на життя – було оголошено хвилину мовчання.

 

 

Дуже зворушила присутніх Олена Палашек, відома письменниця, композиторка, громадська діячка, яка має звання «Жінка 3-го тисячоліття», яка виконала свої авторські пісні, одну з яких присвятила Герою України, своєму другові – комбату Сергію Дердуга, командиру 18-го окремого батальйону морської піхоти, який закинув під час виконання служби у боротьбі з російським агресором. Герої не вмирають, вони залишаються назавжди в наших серцях і присвячена пісня  героям прозвучала у виконанні Олени Палашек «Мій друг».  

 

Ми – українці: сильні, вільні та незалежні! Ми – продовжуємо захищати свою землю, українських дітей. Виборювати право жити у власних будинках, виховувати покоління вільних свободолюбивих українців, гідних представників свого роду! І саме цьому присвячений авторській вірш «Роде» у  виконанні Світлани Кучеренко, поетеси, завідувачки народної творчості ООЦУК.

 

 

Неперевершені патріотичні пісні прозвучали у виконанні заслуженої артистки України Світлани Рубанович, солісту ООЦУК Михайла Левицького, одеської співачки-вокалістки Алесії Бурма, барда Одещини Анатолія Сєбова та неповторні музичні композиції у виконанні саксофоніста Дениса Дмитрика.

 

На завершенні заходу завітав до курсантів святий Миколай, який подарував солодощі та побажав усім найшвидшої Перемоги! Нехай всі українці завжди будуть правозахищеними та вільними!  Щоб кожен міг впевнено сказати: «Я – громадянин Мирної, Незламної, Правової України!»

 

Слава Україні! Героям Слава!