Соціальні мережі в нашому житті – використовуємо п...

Соціальні мережі в нашому житті – використовуємо правильно!

news-photo

 

Світ сучасності - це переваги соціальних мереж, швидкісний доступ до інформації, можливість у будь-який час спілкуватись із друзями, заводити нові знайомства та просто ділитись з підписниками власними набутками, досвідом, емоціями та почуттями. 

 

 

Але поряд із можливістю збагачення світогляду, отримання знань та навичок в будь-якій галузі, розвитку комунікативних навичок, розширення соціального оточення існують певні ризики, які мають негативний вплив на психічне здоров'я, адже часте використання соціальних мереж може призводити до відірваності од реальності із заглибленням у віртуальний світ, підвищення рівня тривожності й депресії, особливо в умовах сьогодення, коли більшість новин та публікацій пов'язані із горем всього українського народу. 

 

 

Також слід пам'ятати про ризики, пов'язані із виникаючою залежністю, втратою контролю над власним часом, поведінкою при властивому зниженні внутрішнього контролю і, як наслідок, допущення порушень норм і правил етики і моралі, дисципліни й законності, що особливо важливо для майбутніх поліцейських. 

 

 

Саме обговоренню цих питань була присвячена зустріч керівництва ОЦППП «Академія поліції» та психолога університету зі слухачами академії. Під час зустрічі у відкритому діалозі кожен мав змогу висловити власну думку, проаналізувати власний досвід користування соціальними мережами. 

 

Даний захід має на меті сприяти усвідомленню необхідності використання соціальних мереж із розумінням та обережністю, зберігаючи баланс між позитивними та негативними аспектами, дотриманням норм і правил етичної поведінки поліцейського в соціальних мережах.