Регіональний спортивний форум ветеранів «Сильні Ук...

Регіональний спортивний форум ветеранів «Сильні України»

news-photo

18 березня на базі ОДУВС відбувся Регіональний спортивний форум ветеранів «Сильні України

 

Мета форуму – обговорення актуальних проблем реабілітації ветеранів, шляхів їх вирішення, перспектив реабілітації через спорт, розбудови ветеранської спортивної спільноти в регіоні.

 

З вітальними словами до присутніх звернулися заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко, перший заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олександр Харлов та народний депутат України Олексій Леонов.

 

 

«Ми маємо бути готові до того, що ветеранів в Україні буде з’являтись ще більше, і ми маємо створити усі умови для їх комфортного життя. Йдеться як про життя у соціумі, так і можливості для працевлаштування. Наразі у системі МВС працює велика кількість військовослужбовців, які отримали поранення на фронті», – зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

 

Своєю чергою, перший заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олександр Харлов відмітив:

 

«Ми продовжуємо роботу з нашими міжнародними партнерами у питанні реабілітації і ми намагаємось створити усі умови, аби Одещина дійсно стала південним хабом з реабілітації. Наразі ми спільно з Національною поліцією та МВС України реалізовуємо в області програму Президента щодо працевлаштування наших військових, які отримали поранення внаслідок збройної агресії та не можуть виконувати свої службові обов’язки, в поліцію охорони».

 

 

Однією з частин соціалізації є можливість військових знову сідати за кермо, попри складні поранення чи ампутацію. Так, на базі закладів освіти системи МВС України функціонують автошколи для осіб з інвалідністю. Про роботу однієї з таких детальніше розповів ректор Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитро Швець:

 

«За підтримки Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка у кожному закладі системи МВС функціонує автошкола для осіб з інвалідністю і наш університет не виключення. Ми маємо спеціально обладнані автомобілі та інструкторів, які працюють з цією категорією людей. Окрім того, ми даємо умови для проживання на час навчання в автошколі».

 

Обговорення відбувалося в межах трьох панельних дискусій: «Спортивно-реабілітаційна політика в регіональному контексті», «Роль спорту в реабілітації ветеранів» та «Шлях до відновлення: досвід ветеранів».

 

Учасники відмітили важливість відкритого та якісного діалогу з питань спортивної реабілітації та соціальної реінтеграції між ветеранами війни, органами державної влади, представниками бізнесу з надання спортивно-оздоровчих послуг.

 

В рамках заходу відбулась презентація мобільного застосунку зі спортивної реабілітації ветеранів TrenVet від ГО «Федерація стронгмену України», що пропонує можливість знайти тренера та отримати безоплатну спортивну реабілітацію.