Психолог ОДУВС провів зустріч з учнями щодо збереж...

Психолог ОДУВС провів зустріч з учнями щодо збереження ментального здоров’я в умовах військової агресії

news-photo

 

Життєві виклики сьогодення порушують звичний для нас режим, складаючи враження неспроможності відчувати щастя та добробут. Тому важливим є відновлення ресурсів для того, щоб активно навчатись, працювати, реалізовувати власний потенціал, піклуючись про інших і обов’язково про себе.

 

Саме з метою імплементації збереження та підтримання ментального здоров’я і популяризації Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Скажи чесно, ти як?” серед молоді Одещини психологами ОДУВС сумісно з адміністрацією Одеського ліцею № 7 було організовано зустріч з учнями 10 і 11 класів.

 

 

Даний захід був спрямований на обговорення основних чинників та складових ментального здоров’я, знаходження альтернативних способів отримання задоволення від життя в умовах військової агресії, опанування навичок самодопомоги.

 

На прикладі повітряних куль учасники заходу відстежели залежність якості, швидкості, витривалості від сповнення ресурсних джерел, враховуючи моменти можливого ризику, спричиненого перенавантаженням. Зрозумілим стали процеси та чинники, що призводять до когнітивного виснаження і, як наслідок, зниження продуктивності та якості навчання.

 

Курсанти Херсонського факультету ОДУВС поділились із школярами опанованими навичками зняття психоемоційної напруги, які вони використовують не тільки під час повітряних тривог, адже хвилювання за рідних і близьких, які знаходяться в межах Херсонскої області іноді призводить не лише до підвищення рівня тривожності, а й до послаблення контролю емоцій, вчинків.

 

 

До відпрацювання дихальних технік та вправ, які розміщено на офіційних сторінках проєкту “Ти як?”, таких як “Метелик”, “Струси”, “Сокира ” та релаксації за Джейкобсоном, також доєднались і вчителі.

 

Після обміну враженнями, який проходив у форматі вдячності присутнім та собі, хвилинка гумору від активної руханки “Повтори за сілуетом” сповнила всіх учасників енергією та бадьористю, бажанням знаходити можливість щоденно отримувати задоволення та радість, що, безумовно, робить нас сильнішими.