Просвітницько-виховний захід «Люди з досвідом війн...

Просвітницько-виховний захід «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія»

news-photo

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбувся просвітницько-виховний захід «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія».

Зустріч, в рамках Всеукраїнської програми «Ти як?», відбулась за участю: Радулова Дмитра - заступника голови Одеської ОДА; Велічко Анни - радниці голови Одеської ОДА з питань ментального здоров’я, регіональної координаторки програми, та Єрмакової Юлії - психотерапевтки Одеського обласного центру ментального здоров'я.

 

 

На початку заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв України з Одеської області, героїв-випускників ОДУВС, військових, поліцейських та усіх захисників, які віддали життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

 

 

- Люди з досвідом війни часто стикаються з психологічними та фізичними викликами, однак важливо забезпечувати збереження їхньої гідності під час соціальної інтеграції, - наголосила психотерапевтка Юлія Єрмакова.

 

 

Одним із важливих елементів допомоги є психосоціальна підтримка, яка спрямована на відновлення психічного здоров’я та адаптацію до мирного життя. Це допомагає знизити ризики депресії, ПТСР та інших наслідків війни.

 

 

Успішна адаптація до мирного життя людей з досвідом війни неможлива без активної взаємодії із суспільством. Це включає створення спільнот підтримки, освітніх програм і проєктів взаємодії.

 

 

Ключовим елементом заходу стала дискусія, на якій учасники обговорили важливість формування в суспільстві піклування про ментальне здоров’я та поділилися власним досвідом і успішними практиками на конкретних прикладах.