Професорка ОДУВС взяла участь у круглому столі «Си...

Професорка ОДУВС взяла участь у круглому столі «Система запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у м. Одеса»

news-photo

 

30 листопада, в рамках акції «16 днів проти насильства», професорка кафедри адміністративної діяльності поліції майор поліції Олена Ковальова взяла участь у круглому столі «Система запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у м. Одеса», організованому Консультативною місією Європейського Союзу у співпраці з міжнародною гуманітарною організацією «Intersos».

 

Учасники круглого столу

 

Учасниками круглому столу також були представники ГУНП в Одеській області, судів, місцевих районних адміністрацій, загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб в м. Одеса.

 

В рамках круглого столу було обговорено:

 

– сучасний стан запобігання та протидії домашньому насильству в м. Одеса;

 

– виклики, з якими стикаються суб’єкти, а також можливі шляхи їх вирішення.

 

 

За підсумками роботи круглого столу були сформовані рекомендації для підвищення ефективності діяльності щодо запобігання та протидії домашньому насильству на місцевому рівні. Представниця університету презентувала сучасний стан та перспективи розвитку національного законодавства у зв’язку із ратифікацією Стамбульської конвенції, а також презентувала учасникам ініційований університетом за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу соціальний експеримент «Що обереш ти?» та розроблений інформаційний проспект, спрямований на підвищення рівня обізнаності населення щодо можливих стратегій втручання у випадках виявлення домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

 

Учасники круглого столу

 

Представники Консультативної місії Європейського Союзу відмітили креативність та актуальність ініціативи, яка реалізується Одеським державним університетом внутрішніх справ в рамках акції «16 днів проти насильства» та зазначили, що очікують на результати експерименту, які буде презентовано по завершенню цьогорічної інформаційно-просвітницької кампанії.