Професор ОДУВС провів тренінг в рамках курсу, який...

Професор ОДУВС провів тренінг в рамках курсу, який був організований КМЄС

news-photo

 

22 січня 2024 року професором кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету ОДУВС кандидатом юридичних наук, професором Андрієм Беніцьким було проведено тренінг на тему «Особливості кримінально-правової кваліфікації правопорушень, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю» в рамках курсу «Протидія незаконному поводженню зі зброєю: законодавчі та практичні виклики».

 

 

Протягом навчально-практичного заходу було висвітлено та обговорено проблеми кваліфікації кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 201, 262 – 263-1 КК України. Проаналізовано особливості застосування конвенційних норм, які передбачають відповідальність за скоєння воєнних злочинів. Розглянуто питання щодо правової оцінки використання трофейної зброї військовослужбовцями та цивільними осами з метою відсічі та стримування збройних сил країни-агресора. Зазначено обставини, за яких застосовуються положення ст. 43-1 КК України із виконання обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Жваву дискусію викликали критерії розмежування незаконного поводження зі зброєю із суміжними складами злочинів та ін.

 

 

Учасниками заходу стали представники слідчих та оперативних підрозділів Національної поліції, Державного бюро розслідування, Служба безпеки України, працівники Митної служби, Прикордонної служби, прокурори Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

 

У ході зустрічі працівники правоохоронних органів звернули увагу на особливості взаємодії та об’єднання зусиль для запобігання незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин на півдні України в умовах воєнного стану.