Представниця Академії WSB (Республіка Польща) пров...

Представниця Академії WSB (Республіка Польща) провела онлайн-заняття для здобувачів вищої освіти ОДУВС

news-photo

Міжкультурна освіта стає надзвичайно важливою в сучасних реаліях, де глобалізація, ріст міграційних процесів та культурного різноманіття визначають суспільство.

 

Так, в рамках угоди про співпрацю Одеського державного університету внутрішніх справ з Академією WSB (Республіка Польща) 13 листопада для здобувачів вищої освіти університету було проведено факультативне онлайн-заняття на тему: «Міжкультурна освіта – виклик у сучасних реаліях».

Акцентуючи увагу на важливості міжнародної співпраці та зі словами підтримки України до заходу долучилась представниця з Республіки Польща доктор філософії Karolina Walancik.

 

 

Лектор відмітила актуальність відповідної тематики та поділилась досвідом Республіки Польща щодо реалізації проєкту Erasmus+ «Міжкультурна освіта в епоху дистанційного навчання». Проєкт був здійснений за участю партнерів з Фінляндії, Литви, Чехії. Згідно програми учасники проєкту проводили лекції та конференції за відповідною тематикою.

 

Результатами реалізації проєкту стали:

 

– створення платформи електронного навчання, що містить модуль для студентів у сфері міжкультурної освіти стосовно дітей іммігрантів, які приїжджають до польських шкіл;

 

– розробка онлайн-стратегії у сфері міжкультурної освіти в контексті потреб і стандартів країн-партнерів;

 

– створення електронної навчальної платформи, що містить модуль та освітню стратегію.

 

Наприкінці заходу спікер відмітила важливість подальшого активного розвитку співпраці з ОДУВС та проведення спільних наукових заходів.

 

Курсанти ОДУВС
Курсанти ОДУВС

 

Курсанти ОДУВС