Представник ОДУВС взяв участь у «Курсі для тренері...

Представник ОДУВС взяв участь у «Курсі для тренерів» в м. Тиргу-Муреш (Румунія)

news-photo

 

У період з 3 вересня до 12 листопада викладач циклу домедичної підготовки поліцейських Одеського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» лейтенант поліції Бук Олексій взяв участь у заключному курсі для парамедиків «Курс для тренерів». Захід був організований за участі інструкторів Національного навчального центру екстреної медичної допомоги та евакуації, який підпорядкований Департаменту з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Румунії.

 

В рамках курсу, який організовано Євроатлантичним центром НАТО з координації реагування на катастрофи спільно з Департаментом з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Румунії, було розглянуто методику Basic Life Support, що в перекладі означає «Базова підтримка життя» (далі – курс BLS).

 

Протокол BLS розроблений Американською Асоціацією Серця (American Heart Organisation) разом з Європейською Радою Реанімації (European Resuscitation Counsil). Він є загальноприйнятим у більшості країн світу. В низці міжнародних досліджень доведено – виконання рекомендацій даного протоколу підвищує виживання до 75%.

 

Навчання відбувалося відповідно до протоколу BLS ERC:2015 року.

 

Курс BLS викладався інструкторами Національного навчального центру екстреної медичної допомоги та евакуації. Зазначений навчальний центр перебуває у підпорядкуванні Департаменту з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Румунії. Також інструктори цього центру навчають працівників правоохоронних органів, органів судової системи, співробітників дитячих дошкільних установ, закладів освіти тощо.

 

Розклад занять був розділений на теоретичну підготовку та практичні заняття у вигляді сценаріїв з використанням симуляційних манекенів. Протягом першого місяця розглядались ситуаційні завдання допомоги дорослим, дітям і новонародженим по протоколу BLS. Другий місяць був присвячений практичній частині курсу, а саме: чергуванням у лікарні та у складі бригад парамедиків (SMURD). Останні два тижні проводилося викладання педагогіки та складання іспитів (тестування, проведення лекцій, відпрацювання практичних навичок за допомогою ситуативних завдань із використанням симуляційних манекенів).

 

 

Здобуті знання в подальшому дадуть розвиток працівникам поліції, які безпосередньо залучені до надання допомоги цивільному населенню, під час виконання службових обов’язків, надзвичайних та кризових ситуацій в умовах мирного часу.