Представник NATO провів лекційне заняття для здобу...

Представник NATO провів лекційне заняття для здобувачів вищої освіти ОДУВС

news-photo

Розвиток міжнародної співпраці є однією з ключових пріоритетних сфер діяльності України і нерозривно входить в стратегію Одеського державного університету внутрішніх справ.

 

Так, 25 жовтня для здобувачів вищої освіти університету відбулась лекція (онлайн) англійською мовою за темою: «NATO: current political agenda, organizational structure, decision-making process». Спікером заходу виступив Петр Луняк, заступник керівника відділу залучень, управління громадської дипломатії штаб-квартири НАТО .

 

Петр Луняк, заступник керівника відділу залучень, управління громадської дипломатії штаб-квартири НАТО 

 

Захід відбувся в рамках реалізації підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство між Центром інформації та документації НАТО й Одеським державним університетом внутрішніх справ.

 

В ході проведення заняття Петр Луняк зазначив які країни є членами НАТО, розповів про організаційну структуру, основні інститути та політику прийняття рішень НАТО.

 

Також спікер зазначив, що НАТО у найрішучіший спосіб засуджує загарбницьку війну росії проти України та Альянс цілковито підтримує невіддільне право України на самооборону, а також її право обирати власні механізми безпеки. Від початку повномасштабного вторгнення росії у 2022 році як НАТО, так і держави–члени Альянсу надають Україні допомогу на безпрецедентному рівні. Саме тому на саміті НАТО у Вільнюсі у 2023 році держави–члени Альянсу підтвердили відданість майбутньому вступу України до НАТО.

 

Курсанти ОДУВС

 

Наприкінці лекції здобувачі ОДУВС мали змогу задати актуальні запитання іноземному представнику щодо діяльності НАТО.

 

Курсанти ОДУВС

 

Курсанти ОДУВС

 

Курсанти ОДУВС