Практичні навчання з питань пожежної безпеки та на...

Практичні навчання з питань пожежної безпеки та надання першої домедичної допомоги постраждалим

news-photo

В ОДУВС відбулись практичні навчання за участю співробітників ГУ ДСНС України в Одеській області, фахівців групи піротехнічних робіт, а також представників Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Працівники та здобувачі вищої освіти університету поглибили свої знання щодо видів вибухонебезпечних предметів, їх характеристик, алгоритму дій при їх виявленні. Також на практиці було надано можливість ознайомитись зі спеціальним противибуховим знаряддям для мобільної безпеки саперів.

 

 

Після теоретичної частини занять відпрацьовано методи роботи у захисних протипожежних костюмах, доведено алгоритм дій при виявленні хімічної та радіаційної загрози забруднення навколишнього середовища. 

 

 

Також присутні практично відпрацювали ситуацію з ліквідацією пожежі та засвоїли роботу порошкових вогнегасників. 

 

 

Представники Товариства Червоного Хреста провели інструктаж щодо надання домедичної допомоги постраждалим, а саме: як вжити реанімаційних заходів, проведення штучної вентиляції легень, зовнішнього масажу серця, зупинки кровотечі, фіксації місця перелому, а також як обробити ушкоджені частини тіла.