Практична підготовка студентів інституту права та ...

Практична підготовка студентів інституту права та безпеки ОДУВС

news-photo

 

12 червня для здобувачів 1-го курсу відділення підготовки студентів денної форми навчання інституту права та безпеки освітньо-професійної програми «Право», під час проходження ознайомчої практики, були проведені лекції за участю волонтера БФ «Процвітай» Френка Лоуренса Хікей (громадянина США) та засновниці БФ «Нове життя» Жанни Мішкевич. 

 

Френк Хікей розповів здобувачам вищої освіти про правову систему США, особливості професії та про свій досвід роботи детективом у Департаменті Поліції Лос-Анджелеса з 1996 по 2008 рік  у зонах  із високим рівнем злочинності, допомагаючи найбільш вразливому населенню в  штатах Арізона, Вашингтон та Нью-Джерсі. 

 

 

Френк Хікей володіє 7 іноземними мовами,  що допомагало йому в роботі та спілкуванні з постраждалими й обвинуваченими. Гідне ставлення до людей,  допомога в кризовій ситуації та дотримання високих стандартів етичності - найважливіший сенс його життя. У 2022 році Френк прийняв рішення підтримувати людей  з України, тому став волонтером благодійного фонду «Процвітай». Директор зазначеного фонду та автор проєктів Марія Поблінкова також була запрошена та присутня на даному заході. 

 

 

Жанна Мішкевич  підготувала лекцію про правову систему України та США, розповіла студентам про відмінності та особливості обох правових систем. Жанна Мішкевич - засновниця БФ «Нове життя», який було створено у 2024 році в Одесі. 

 

 

Перекладачем Френка Лоуренса запросили Тетяну Труфанову, викладача англійської мови та художницю. Від початку повномасштабної війни та до недавнього часу вона працювала у Фонді ВМС України арт-терапевтом та викладала англійську мову морським піхотинцям. Займалася реабілітацією військових та членів їх родин. 

 

 

Благодійні фонди «Нове життя» та «Процвітай» співпрацюють за підписаним меморандумом та мають спільну мету - покращення життя в Україні. 

 

 

 

Студенти мали змогу поспілкуватися із запрошеними гостями та отримали відповіді на запитання, що їх цікавили.