Перші поліцейські поліції охорони із забезпечення ...

Перші поліцейські поліції охорони із забезпечення безпеки в закладах освіти завершили навчання в ОДУВС

news-photo

 

У межах реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки» навчання поліцейських складалось з теоретичної підготовки в університеті із залученням практичних працівників у сфері безпекового освітнього середовища та практичної підготовки у відповідних закладах освіти.

 

Результатом підготовки поліцейських поліції охорони із забезпечення безпеки в закладах освіти стало набуття ними навичок і компетенцій щодо захисту прав людини; запобігання корупційними правопорушеннями; професійної етики поліцейського; запобігання конфліктам і маніпуляціям; надання психологічної допомоги; організації реагування на заяви і повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; організації взаємодії поліцейських поліції охорони з органами та підрозділами поліції, адміністрацією закладів освіти, закладами охорони здоров’я, органами державної влади та місцевого самоврядування з питань забезпечення безпеки в закладах освіти; запобігання та протидії жорстокому поводженню, у тому числі, домашньому насильству стосовно дітей; забезпечення охорони закладів освіти з використанням технічних засобів охорони; надання домедичної допомоги тощо.

 

 

26 січня 2024 року відбувся захист результатів практичного стажування (з використанням дистанційних технологій) 22 слухачів курсів підвищення кваліфікації поліцейських поліції охорони із забезпечення безпеки в закладах освіти під час якого комісія оцінила повноту наданих звітних документів про проходження практичного стажування та якість отриманих ними навичок та набутих компетенцій.

 

 

29 січня 2024 року поліцейські поліції охорони із забезпечення безпеки в закладах освіти розпочинають несення служби в закладах освіти Миколаївщини.

 

Нагадаємо, що проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після війни.