Онлайн-лекція за участі заступника керівника відді...

Онлайн-лекція за участі заступника керівника відділу з питань залучень громадської дипломатії штаб-квартири НАТО

news-photo

Міжнародна співпраця з закордонними партнерами є невід’ємним складником інноваційного розвитку Одеського державного університету внутрішніх справ.

 

27 лютого відбулась друга онлайн-зустріч Петра Луняка, заступника керівника відділу з питань залучень громадської дипломатії штаб-квартири НАТО із здобувачами вищої освіти університету. Іноземний фахівець провів лекцію англійською мовою за темою: «НАТО як політичний і військовий Альянс».

 

 

Захід відбувся в рамках реалізації підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство між Центром інформації та документації НАТО й Одеським державним університетом внутрішніх справ.

 

В ході розгляду питання «NATO as political and military Alliance» спікером було акцентовано увагу на тому, що у України та НАТО є спільна мета – це збереження суверенності України, боротьба за цінності і демократію та Перемога. Пан Луняк також зазначив, що, незважаючи на те, що Україна ще не є державою-членом Альянсу, НАТО прагне надавати всебічну підтримку та допомогу. Окрім того, було наголошено, що Альянс готовий спростити процедуру вступу України до НАТО та вести політичний діалог щодо допомоги Україні у війні.

 

 

Курсанти з зацікавленням слухали лекцію та мали змогу поставити запитання спікеру заходу. Запитання стосувалися тристоронніх економічних відносин НАТО, України та рф в умовах війни, також звучали запитання щодо готовності Альянсу стати на захист власних кордонів та щодо майбутнього і перспектив розвитку України після закінчення війни.