ОДУВС відвідав Високий представник Європейського С...

ОДУВС відвідав Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель

news-photo

 

30 вересня Одеський державний університет внутрішніх справ відвідав Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель. Візит пройшов за участю Посла ЄС в Україні/Голови Делегації ЄС в Україні Катаріни Матернової та Голови Консультативної місії Європейського Союзу Рольфа Холмбо.

 

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель

 

У зустрічі взяли участь начальник ГУНП в Одеській області Іван Жук, начальник ГУНП в Миколаївській області Сергій Шайхет, керівники поліції м. Снігурівка, м. Ізюм, представники Харківської та Миколаївської обласних прокуратур, а також голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта, голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер та голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

 

Загальне фото учасників

 

 

Ректор ОДУВС Дмитро Швець виступив до делегації з презентацією про університет та звернув увагу на пріоритетні напрямки розвитку закладу вищої освіти.

 

В ході спілкування з представниками правоохоронних органів звільнених територій України мова йшла про виклики, які постають перед ними, та наявні потреби для забезпечення виконання покладених на них функцій, зважаючи на руйнування, спричинені російськими військами.

 

– Те, що ви робите, справді вражає, ми пишаємося тим, що можемо підтримувати вашу роботу. Ваша робота надзвичайно важлива, ви боретеся з ворогом не лише на фронті, ви боретеся також за реформу сектору цивільної безпеки України. У короткостроковій перспективі ця реформа дуже важлива для відновлення і підвищення довіри суспільства до правоохоронної системи. Також встановлення і відновлення верховенства права сприятиме збільшенню стійкості українського суспільства і сприятиме майбутньому членству України у Європейському Союзі. Отже, дуже добре мати такі ефективні сили цивільної безпеки, ефективний сектор цивільної безпеки і верховенства права для того, щоб у майбутньому Україна змогла стати членом Європейського Союзу, – звернувся до присутніх Пан Жозеп Боррель.

 

Голова Консультативної місії Європейського Союзу Рольф Холмбо

 

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики подякував Консультативній місії Європейського Союзу за допомогу правоохоронним органам України у документуванні, розслідуванні та здійсненні кримінального переслідування воєнних злочинів.

 

– Я знаю, що ці процеси відбуваються у повній відповідності до міжнародних стандартів прав людини, тобто кримінальне переслідування воєнних злочинів здійснюється відповідно до принципів верховенства права. І дуже важливо, що саме ви надаєте місцевому населенню на звільнених територіях гарантію того, що повага до верховенства права буде дотримана, – наголосив Пан Жозеп Боррель.

 

Він також підкреслив важливість того, що представники різних країн Європейського Союзу працюють в Україні і проводять тренінги, і висловив сподівання, що буде можливість підготувати тренерів, які далі передаватимуть знання і навички європейських експертів іншим українським працівникам.

 

На завершення зустрічі Пан Жозеп Боррель подякував ректорові Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитру Швецю за гостинність та презентацію університету.

 

– Вражає високий рівень підготовки професіоналів українських безпекових сил, зокрема тут в університеті. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну і допомагати вам долати ті виклики, які стоять перед вами, – зазначив Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики.

 

Дмитро Швець та Жозеп Борель