Науково-практична інтернет-конференція «РОЛЬ ТА МІ...

Науково-практична інтернет-конференція «РОЛЬ ТА МІСЦЕ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ У РОЗБУДОВІ ДЕМОКРАТИЧНОЇ ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ»

news-photo

29 березня в ОДУВС відбулася загальноуніверситетська науково-практична інтернет-конференція «РОЛЬ ТА МІСЦЕ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ У РОЗБУДОВІ ДЕМОКРАТИЧНОЇ ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ».

 

Із вітальними словами до учасників конференції звернулись:
 

– ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України полковник поліції Дмитро ШВЕЦЬ;

 

– старший радник з кримінальних розслідувань Консультативної місії Європейського Союзу Йоханна БУСК (Швеція);

 

– радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Консультативної місії Європейського Союзу Ян ДАНКО (Словаччина);

 

– заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Денис ЗАХАРЧЕНКО.

 

 

Ректор університету побажав плідної праці, гострих і конструктивних дискусій. «Думаю, на конференції будуть усебічно обговорені усі аспекти важливої проблематики ролі та місця правоохоронних органів у розбудові демократичної правової держави. На моє глибоке переконання, ми мусимо вести мову в системі відомчої освіти МВС про посилення якості професійної підготовки і виховання, про формування тих цінностей, які дадуть змогу з’явитися керівникам-лідерам нового типу за для нашої Перемоги і подальшої відбудови і розквіту України» – зазначив Дмитро Швець.

 

У ході роботи конференції було окреслено коло актуальних питань правового регулювання суспільних відносин та організації і забезпечення правопорядку суб’єктами правовідносин із визначенням пріоритетів і перспектив:

 

– соціально-правових та економічних проблем розвитку держави;

 

– правових аспектів протидії та запобігання корупційних правопорушень в Україні;

 

– актуальних завдань юридичної психології та професійної педагогіки;

 

– посилення ролі національно-патричного виховання молоді з урахуванням викликів сьогодення;

 

– назрілих проблем адміністративного права та адміністративного процесу, адміністративної діяльності Національної поліції України;

 

– актуальних питань криміналістики та кримінології, кримінального та кримінально-виконавчого права;

 

– своєрідності здійснення кримінального провадження та оперативно-розшукової діяльності;

 

– урахування специфіки службово-бойової підготовки поліцейських та військовослужбовців до виконання завдань в умовах воєнного стану.

 

 

Сподіваємось, що наукові здобутки, висвітлені під час конференції слугуватимуть не лише викладенню останніх досягнень у царині юридичної науки, але й стануть підґрунтям у збагаченні всіх галузей права новими науковими ідеями, у розвитку національного законодавства та формування єдиної правоохоронної практики.

 

Разом до Перемоги!