Науковиці ОДУВС взяли участь у триденному тренінгу...

Науковиці ОДУВС взяли участь у триденному тренінгу «Управління стресом та надання психологічної підтримки»

news-photo

 

У період з 22 по 24 травня професорки кафедри психології та педагогіки факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Ольга ПАСЬКО та Людмила ПРУДКА взяли участь у триденному тренінгу для представників закладів вищої освіти МВС на тему «Управління стресом та надання психологічної підтримки», який пройшов у місті Києві.

 

Під час тренінгу надавалась інформація щодо таких тематик: Стрес – від порятунку життя до травми. Поняття стресу. Фізіологія стресу. Фази стресу. Гормони стресу. Емоції стресу. Наслідки впливу стресу на організм. Стресові ситуації та реакції. Приклади реакцій на стресові ситуації. Адаптація та дезадаптація. Самосвідомість і самоконтроль. Різниця між страхом та тривогою. Психічні розлади внаслідок стресу: гострий стресовий розлад, розлади адаптації, дисоціативні розлади, панічні розлади, посттравматичний стресовий розлад.

 

 

Учасники тренінгу мали можливість відпрацювати психологічні вправи: техніки управління стресом, копінг-стратегії (пружність психіки та як її розвинути, серцева когерентність, дихальні техніки, прогресивна м’язова релаксація); техніки надання першої психологічної допомоги.

 

 

У завершальний день виступили практичні психологи Національної поліції України (центральний апарат, ГУНП у м. Києві, Харківській, Херсонській та Одеській областях, ОШБ «Лють»), які поділились практичним досвідом щодо надання психологічної допомоги під час війни. 

 

 

Отримані теоретичні знання та психологічні техніки будуть впроваджені під час викладання навчальних дисциплін «Стресостійкість», «Професійно-психологічна підготовка поліцейського», «Саморегуляція особистості», «Психологія», «Перша психологічна допомога» для здобувачів вищої освіти Одеського державного університету внутрішніх справ.