На базі ОДУВС відбулися змагання серед ветеранів «...

На базі ОДУВС відбулися змагання серед ветеранів «Сильні України»

news-photo

 

Мужні, рішучі, сильні духом з неймовірною жагою до життя захисники та захисниці з різних областей України, які отримали поранення, боронячи кордони рідної країни від ворога, стали учасниками другого етапу всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів «Сильні України». Спортивний захід відбувся на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

 

Привітали учасників змагань заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко, голова Наглядової ради ОДУВС, народний депутат Олексій Леонов, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та народний депутат України, почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк.

 

«Головна мета змагань – показати можливості соціалізації, яким чином наші герої можуть проявляти себе не тільки на полі бою, але й демонструючи дух незламності, адже вони є носіями коду переможців. Потрібно розповсюджувати такі ініціативи на території всієї України для соціалізації наших ветеранів. Вони мають бачити наскільки держава приймає участь у їх життєдіяльності, наскільки ми їх поважаємо і в яких умовах вони можуть брати участь у змаганнях і продовжувати переможну ходу України та наших Сил безпеки й оборони України», – наголосив Леонід Тимченко.

 

 

Учасники визначали кращих у таких видах спорту, як: веслування на тренажері, жим лежачи, ейрбайк та ривок гирі. Головним суддею став Василь Вірастюк, чемпіон світу зі стронгмену.

 

Змагання організувала Федерація стронгмену України за підтримки Одеського державного університету внутрішніх справ, народного депутата України Олексія Леонова та голови Одеської обласної ради Григорія Діденка.

 

«Я дуже радий, що на базі нашого університету відбулися такі важливі і потрібні змагання для наших Героїв, для нашого спортивного майбутнього. Ви ті, хто рухається вперед, незважаючи ні на що», – зазначив ректор університету Дмитро Швець.

 

Здобувачі вищої освіти Одеського державного університету внутрішніх справ, Військової академії (м. Одеса) та Інституту Військово-Морських Сил НУ «ОМА» також мали змогу доєднатися до змагань.

 

 

У підсумку курсанти та студенти ОДУВС здобули наступні призові місця:

 

У розділі «Жим лежачи»:

в категорії «Мілітарі» серед чоловіків 1 місце посів викладач ОДУВС Вадим Бутенко;

 

в категорії «Курсанти» серед чоловіків 2 місце посів Нікіта Голяков, серед жінок 1 місце зайняла Аліна Огородник.

 

У розділі «Веслування на тренажері»:

 

серед чоловіків 3 місце посів Костянтин Зігангіров;

 

серед жінок 2 місце зайняла Аліна Огородник, 3 місце – Аріна Співак.

 

У розділі «Ейрбайк»

 

серед жінок 3 місце посіла Аріна Співак.

 

У розділі «Ривок гирі»:

 

серед чоловіків 3 місце посів Данило Данелюк, 2 місце – Максим Яковлєв;

 

серед жінок 3 місце виборола Аліна Огородник, 1 місце – Ксенія Зажерило.

 

У командних змаганнях у розділі «Веслування на тренажері»:

 

чоловіча команда ОДУВС посіла 2 місце;

 

жіноча команда університету зайняла 1 місце;

 

змішана команда також посіла 1 місце.

 

Посилання на відеозапис