На базі ОДУВС розпочала роботу Автошкола для людей...

На базі ОДУВС розпочала роботу Автошкола для людей з інвалідністю

news-photo

Для сформованої групи бажаючих отримати посвідчення водія сьогодні пройшло перше заняття теоретичного модуля.

 

Привітали учнів з початком навчання голова Наглядової ради ОДУВС, народний депутат України Олексій Леонов, народний депутат України Степан Чернявський, депутат Одеської районної ради Аркадій Мкртичян та начальник РСЦ ГСЦ МВС в Одеській області Михайло Козловський.

 

 

 

 

Ректор університету Дмитро Швець відмітив, що одним із страшних наслідків війни, яка, на жаль, триває, стало різке збільшення кількості громадян, які отримали каліцтва: «Завдання суспільства – забезпечити цим людям відповідну якість життя: надати їм можливість продовжувати навчання, знайти цікаву роботу, створити умови для кар’єрного зростання».

 

Тому ми із задоволенням долучилися до флагманського проєкту МВС України «Автошколи для людей з інвалідністю», в рамках загальнодержавної ініціативи першої леді України Олени Зеленської, – додав ректор вишу.

 

 

Звертаючись до слухачів, Олексій Леонов побажав легкого, плідного навчання і щоб їхні сподівання реалізувалися, адже це можливість здобути необхідні знання і навички, які можуть допомогти їм у майбутньому опанувати нову професію.

 

«Проєкт покликаний створити рівні можливості для кожного та кожної. В автошколі для осіб з інвалідністю університету дуже хороша навчальна база, працюють фахові викладачі, заняття проходять з урахуванням усіх потреб слухачів курсів. Нами також зроблено усе можливе, аби кожен мав доступ до державних послуг. Усі сервісні центри МВС Одещини оснащені пандусами, кнопкою виклику персоналу та місцями для паркування. Ми працюємо над забезпеченням належних умов для осіб з інвалідністю в усіх підрозділах», — зазначив Михайло Козловський.

 

 

 

 

 

Ректор ОДУВС Дмитро ШВЕЦЬ

 

Перше заняття теоретичного модуля