Міжнародний день рідної мови в ОДУВС...

Міжнародний день рідної мови в ОДУВС

news-photo

 

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови (International Mother Language Day). Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть. Українці за свою історію постійно боролися за право писати, читати, говорити рідною мовою і тепер знову мусять ставати на її захист.

 

Сьогодні нам як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею.  Співали, декламували вірші, слухали гуморески та спілкувались про наймилозвучнішу з мов – українську – під час літературно-музичного свята «Мова єднає всіх».

 

 

 

Саме так сьогодні, 21 лютого, в Одеському державному університеті внутрішніх справ святкували Міжнародний день рідної мови.

 

«Там, біля тополі», «Краща мова єднання», «Рідна мова – калина», «Козацькому роду нема переводу»  – українська мелодія запалювала своєю енергетикою весь зал, в той час як українські вірші створювали абсолютну тишу.

 

Свято рідної мови було змістовним та цікавим, адже курсанти і студенти вкотре переконалися, що рідна мова – запорука існування народу, його гідності, права на існування, права на майбутнє.