Міжнародна науково-практична конференція «Кібербез...

Міжнародна науково-практична конференція «Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання»

news-photo

17 листопада в ОДУВС відбулась щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання». В роботі конференції взяли участь більше 60 учасників із України, Туреччини, Ірландії та Литви.

 

З вітальним словом до учасників наукового заходу звернувся ректор університету Дмитро Швець, який підкреслив, що основною метою конференції є пошук шляхів вирішення проблем, пов’язаних з правовими та організаційними питаннями забезпечення кібербезпеки в Україні, з питаннями захисту інформації від кіберзагроз,  а також дослідження проблемних питань розвитку кримінального аналізу.

 

 

 

Також з вітаннями та побажаннями плідної праці звернулись представники Консультативної місії Європейського Союзу в Одесі, CEPOL, Управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області та Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

 

 

В роботі конференції взяли участь та виступили з доповідями майбутні оперуповноважені підрозділів протидії кіберзлочинам та кіберполіції Цезарук Софія та Рогачова Аліна, які зараз проходять первинну професійну підготовку на базі Одеського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції», а також випускники та здобувачі вищої освіти магістерського рівня знань за спеціальністю  «Кримінальний аналіз» Южека Роман та Вихристюк Катерина.

 

 

Учасники конференції зазначають, що проблеми забезпечення кібербезпеки, захисту інформації від кіберзагроз, використання інформаційних систем та технологій в боротьбі зі злочинністю, розгляд кримінального аналізу як інструменту протидії кіберзлочинності в правоохоронній діяльності набуває особливої актуальності як в теоретичному, так і в практичному вимірах.