Лунай, величне наше слово!...

Лунай, величне наше слово!

news-photo

 

До Дня української писемності та мови в Одеському державному університеті внутрішній справ відбувся святковий захід «Лунай, величне наше слово!», організований відділенням соціально-гуманітарної роботи ОДУВС і кафедрою мовної підготовки, де оголосили імена переможців щорічного конкурсу читців, присвяченого рідній мові.

 

 

Звертаючись із вітальним словом від імені керівництва університету до студентів і курсантів, проректор ОДУВС Вячеслав Крикун наголосив, що українська мова сьогодні – це не тільки наш обов’язок, а й наш захист. Мова – це запорука нашої безпеки. Спілкуватися українською мовою – це наближати нашу перемогу.

 

 

ГРАН-ПРІ конкурсу здобула Мельник Вероніка, курсантка 1 курсу Херсонського факультету.

 

1 місце в конкурсі посіла Тилічко Вікторія, студентка 1 курсу інституту права та безпеки.

 

2 місце в конкурсі – студентки 1 курсу інституту права та безпеки Попович Анастасія і Поліщук Вероніка.

 

3 місце у конкурсі читців розділили Дяченко Владислав, курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, Чуфарлічев Дмитро, курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції і Біловус Олег, курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції.

 

 

Переможці конкурсу виступили перед присутніми, декламуючи поетичні твори Л.Костенко, І.Франка, Т.Шевченка, В.Сосюри, О.Забужко. А неперевершений виступ володарки Гран-прі Вероніки Мельник з повним трагізму, гордості за країну, мову, вірою в перемогу авторським віршем, не залишив байдужим жодного присутнього в залі.

 

Проректор ОДУВС В'ячеслав Крикун

 

Поезія й пісня – дві великі сили: упродовж заходу для присутніх співали члени художньої самодіяльності університету. Рідною мовою прозвучали сучасні пісні. Кожен твір був сповнений любові до української землі, її народу, його героїчного минулого й сьогодення, великої надії на Перемогу та український мир.

 

Творчий колектив і талановиті переможці конкурсу університету презентували яскравий урочистий захід, створивши особливу атмосферу духовного єднання і патріотизму.