Лекція за участю фахівця Секції взаємодії Відділу ...

Лекція за участю фахівця Секції взаємодії Відділу публічної дипломатії НАТО

news-photo

Одеський державний університет внутрішніх справ, в рамках укладеного меморандуму, здійснює активне співробітництво з представниками Центру інформації та документації НАТО.

 

Так, 10 травня відбулась онлайн-зустріч курсантів ФПФППД та ФПФОДР із Barbora Maronkova, експертом з публічної дипломатії з більш ніж 15-річним досвідом роботи в НАТО, програмним спеціалістом Секції взаємодії Відділу публічної дипломатії НАТО.

 

 

Міжнародна представниця провела лекцію англійською мовою на тему: «Importance of NATO’s Partnerships» і зазначила про те, що діалог і співпраця з партнерами зміцнюють міжнародну безпеку, покращують стабільність і безпеку як в країнах-партнерах, так і в державах-членах НАТО.

 

 

Пані Barbora Maronkova в ході розгляду теми «Важливість партнерств НАТО» акцентувала увагу на наступних актуальних питаннях:

 

- перші країни, що підписали Північноатлантичний договір та стали членами НАТО;

 

- Євроатлантичне партнерство (країни-учасники програми «Партнерство заради миру»);

 

- співпраця НАТО з країнами Південно-Східної Європи;

 

- співпраця НАТО з країнами Середземноморського регіону і Близького Сходу;

 

- співпраця НАТО з державами поза межами Альянсу;

 

- співпраця Україна – НАТО.

 

 

Спікерка заходу зазначила, що партнери беруть участь у багатьох основоположних заходах НАТО, починаючи від вироблення політики до розбудови оборонних спроможностей, досягнення оперативної сумісності і кризового управління. У рамках програм НАТО країнам-партнерам також надається допомога у розбудові національних безпекових і оборонних установ та збройних сил. 

 

Курсанти із зацікавленням слухали лекцію та мали змогу поставити запитання спікеру заходу.