Курсанти ОДУВС долучились до проєкту “Ти як?”...

Курсанти ОДУВС долучились до проєкту “Ти як?”

news-photo

 

Одна із складових ментального здоров’я – це розуміння власних емоцій та почуттів, тому в умовах сьогодення актуальним є сприяння розвитку самоусвідомлення. Курсанти ОДУВС долучились до проєкту “Ти як?”, користуючись порадами та рекомендаціями, розміщеними на офіційних сторінках Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

 

 

Запроваджено проведення психоедукаційних занять, спрямованих на підвищення емоційного інтелекту та стресостійкості, під час яких кожен учасник вчиться оцінювати свій стан, опановує навички самодопомоги та створює власну абетку відновлення ресурсних джерел.

 

На першому етапі впровадження культури збереження ментального здоров’я психологи університету запропонували курсантам вправи, спрямовані на розуміння та прийняття власних емоцій і почуттів, надали рекомендації щодо ефективних засобів регулювання і контролю поведінкових проявів, відновлення життєвої енергії та ресурсів стресостійкості.

 

 

Крок за кроком, доєднавшись до спільноти Всеукраїнської програми підтримки ментального здоров’я “Ти як?”, ми прямуємо до збільшення потенціалу спроможності подолання впливу негативних факторів.

 

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров’я України. Всесвітня організація охорони  здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті міністрів України.