Курсантсько-студентська вишиванкова хода університ...

Курсантсько-студентська вишиванкова хода університету

news-photo

 

Однією з потужних ціннісних традицій Одеського державного університету внутрішніх справ залишається відзначення Дня Вишиванки. У цьому році курсантсько-студентська вишиванкова хода університету, як символ незламності та єдності, честі та гідності, стала ще одним підтвердженням готовності нашої молоді до боротьби за незалежність України, до утвердження українських національних цінностей! 

 

Захід відбувся у партнерській взаємодії з громадською діячкою Наталією Михайленко, яка протягом років є організатором Вишиванкової ходи в Одеській області. 

 

 

Вишиванка – це національна святиня, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. 

 

 

Курсантсько-студентська молодь університету плекає національні традиції та прагне до їх розвитку. Кожен з учасників ходи з любов’ю до України вдягнув вишиту сорочку – спадок роду, спадок кожної окремо взятої родини, що має особисте відчуття національної ідентичності. 

 

 

Захід було розпочато вшануванням світлої пам’яті про загиблих захисників України та невинних українців, які загинули під час нападів ворога на наші міста і села. 

 

 

Під час ходи лунали українські національні гасла, а біля пам’ятника Тараса Шевченка, разом з творчою групою з числа курсантсько-студентської молоді, учасники виконали Державний Гімн України. У дружній і ціннісній атмосфері заходу кожен з учасників усвідомлював важливість нашої єдності у справі відстоювання та відновлювання України. 

 

 

До відзначення Дня вишиванки доєдналися всі працівники університету, які сьогодні одягли вишиті сорочки, аби гордо підкреслити своє українське походження та підтримати рідну Україну у боротьбі за свою свободу.